keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Hattarapää

Hieman ehkä ironista, että kirjotan käynnistäni kampaajalla juuri nyt. Ruutu+:n tilaajat ovat voineet jo nähdä tylytykseni siitä, miten "parturikampaajien  määrä on vakio" bachelorissa. Paljon olen saanut kommenttiakin siitä, miten "en arvosta eri ammattiryhmän edustajia" tai miten ilkeä olen. Parturikampaaja-asian esiinnostaminen on parodia ammattiryhmästä heräävää stereotypiaa kohtaan. Suurin osahan meistä käyttää kampaajapalveluja, ja minä ainakin nautin siitä suuresti! Kukaan ei nauti hammaslääkärillä käynnistä, suurin osa odottaa kuitenkin innolla kampaajakäyntejä. Ehkä pientä katkeruutta siis osaltani tässä?Kampaajani Nelli on ainakin ammattilainen suurella sydämellä ja hyvällä asenteella, kaukana stereotypioista.
Ja mitä ilkeyteen tulee, kukapa meistä olisi riemuissaan, kun 8 viimeistä kuvauspäivää vietetäänkin kasvaneella porukalla. Mielestäni 8 päivää on lyhyt aika tutustua keneenkään vaikka yhteistä aikaa olisi joka päivä runsaasti. Kellään tuskin oli mitään henkilökohtaista uusia tyttöjä vastaan, mutta miksipä emme olisi halunneet heitä villalta pois? Se olisi tarkoittanut enemmän aikaa itselle ja Tuomakselle, lähempää tutustumista. Mielestäni huomionarvoista on myös se, että kaikki negatiiviset kommentit mitä saan, ovat nimettömiä. Nimettömänä ja ruudun takaa on helppo dissata toisia, miten meidän tylytys Etelä-Afrikassa eroaa tästä? Me sanoimme Sonjalle ja Marjolla myös suoraa, että emme toivoneet heidän tuloa ja myös toivoimme että kotiinlähtö heille tulisi nopeasti, niin karua kuin se onkin. Aion palata koko soppaan vielä myöhemmin paremmin. Mutta nyt kaikella kunnioituksella parturikampaajia kohtaan: uusi tukkapäivitys!

Viimeisimmästä käynnistä oli vierähtänyt aikaa taas 3kk. Aiemmat hiusvärit (pinkkiin vivahtavat) ovat näyttäneet tv-ruudussa melko valjuilta, pinkkiä vivahdetta ei ole juurikaan hoksannut. Ruutu syö helposti kaikki värit hiuksista ja kasvoista, telkkarissa myös kontrastia on enemmän. Taas istuin Nellin penkkiin tietämättömänä siitä, mitä tulisi tapahtumaan. Onnistunut lopputulos tottakai, mutta minkälainen.
Nelli oli juuri käynyt L'Oreal Professional -koulutuksen, josta tuli taas ideat tähän mun keväiseen lookiin. L'Oreal Professional INOA -sarjan värit ovat siis hiusvärejä ilman ammoniakkia. Värikäsittelyn aikana päänahassa ei ole polttelevaa tunnetta, ennemminkin päänahka tuntuu viileältä. Värin vaikutusta ei myöskään tehosteta lämmöllä, näin käsittely on hellempi hiukselle.
Hiuksiin tuli koko matkalle sama väri, pastellinen pinkki! Parasta siinä, kun käyn värjäämässä hiukset Nellin luona on, että Nelli ajattelee aina sitä, miten väri elää ajan kanssa. Ikinä en ole värin kanssa jäänyt "pulaan" niin, että juurikasvu on todella häiritsevä tai että seuraava värjäys olisi hankala toteuttaa. Niin myös tämän värin kanssa. Vaikka väri on alussa todella punainen, on se lähtenyt liukumaan tosi kivasti pois ja alta "paljastuu" oma vaalea tukka. Väri elää ajan kanssa tosi hienosti, aluksi olin lähes punapää, nyt väri on lähempänä vaaleaa oranssia. Joka tapauksessa I-H-A-N-A väri!
Pesupaikalla käytimme uuden RAW-sarjan savihoitoa. Real, Authentic, Wholesome. RAW-sarjan tuotteet ovat ympäristöystävällisiä, niiden ainesosat ovat 70-100%:sti luonnon raaka-aineita. RAW-tuotteissa on mieto ja miellyttävä tuoksu. Kotona käyttämäni tuotteet toimivat myös todella hyvin jokapäiväisessä käytössä, shampoo vaahtoaa hyvin ja hoitoaineella takut saa suoriksi!

Leikkauksen suhteen napsimme huonoja pois. Nelli kehui, miten Etelä-Afrikan lomailusta huolimatta hiukset ovat pysyneet hyvässä kunnossa. Pyrinkin reissussa suojaamaan hiuksia auringolta sekä käyttämään laadukkaita tuotteita. Viime viikolla olin käymässä Belgiassa, eikä mukanani ollut kampaamotason tuotteita, sillä lennolla minulla oli vain käsimatkatavarat. Tuntuu, että jo viikon jälkeen hiukset tuntuu karheammilta, kun olen käyttänyt markettikamaa RAW-sarjan tuotteiden sijaan.

Lopuksi Nelli kiharsi tukan kunnon afro-säkkärälle! Kihartimena toimi Diva Microstick, joka on kyllä tämän kevään yks parhaita hankintoja. Kiharat on nyt kovaa huutoa. Kiharoilla on myös tosi helppo ja kiva leikitellä, kokeilla vähän rajumpia tyylejä tai leikkisämpiä lookeja, pesussa saa tukan kuitenkin aina suoraksi. Pientä kiharaa tehtäessä hiukset myös pysyvät todella hyvin muodossaan. Minä menin samalla kiharalla kolmanteen päivään. Instagramissa @veeramariahaa on pystynyt paremminkin seuraamaan miten tukka on elänyt päivä päivältä. Takaapäin tukka näyttää tosiaan melkoiselta vappupallolta, aika hauska ja rohkea minusta! Toinen puoli kannattaa kuitenkin osittain letittää, ettei pää näytä ihan pallolta. Tässä vähän kommentteja mitä sain mun uudesta tukasta, pelkkää positiivista :) :

"Sitten kun lähden rimpsalle, tuun hakemaan ton sun tukan"
"Ihan kuin Marilyn Monroe mutta punanen!"
"Upea tukka, sopii tosi hyvin sulle"
"Mitä sä oot tehny sun hiuksille? Wau, ihan mahtava"
"Rohkea veto, onko sulla permis?"
"Saanko mä kokeilla sitä"
"Onpa keväinen vapputukka! Ihana väri"

Tässä vielä reilusti kuvia uudesta tyylisä. Viimeisessä kuvassa jo kivasti kuluneempi väri sekä vappulasit! :D

Nellin luona kampaamo Helmiinassa voi käydä kyselemässä RAW-tuotteita, kihartimia ja tottakai värjäys- ja leikkausaikoja. Kampaamo Helmiina löytyy osoitteesta Pakkahuoneenkatu 20A15 Oulun keskustasta. Itse huristelen aina paikalle pyörällä tai parkkeeraan auton kivisydämeen kampaamokäynnin ajaksi.

Tässä aiempia linkkejä kampaajakäynteihin:

Shades of grey 3/16
Gray, my way 6/16
Syksyn tyyli 10/16
Tukka joka kaipasi päivitystä 2/17 

-V

15 kommenttia:

 1. Oon seurannu aika aktiivisesti tota ohjelmaa, ja pakko sanoa, että ymmärrän täysin sen ärsytyksen siihen, kun kaksi uutta naista tuli taloon tossa vaiheessa. Kyllä muakin ois ärsyttänyt! Ja itseassi ärsyttikin, vaikka katsojana tässä vaan ollaan:D
  Oot ehdottomasti mun lempparityttö noista kaikista, sormet ristissä toivon että "voitat" �� Lisäks sun kroppa- vau! Oot upees kunnos:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että ymmärrystä löytyy. Välillä on tosiaan hankalaa edes selittää millaista tuolla talossa on, ja miten paljon kaikkea on takana mitä ei edes telkkarissa näytetä.
   Kiitos kommentista! :)

   Poista
 2. Ymmärrän ärtymyksen uusien tyttöjen saapumista kohtaan, mutta ulkonäön ja ammatin haukkumista en!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ylpeä en minäkään kaikista sanomisistani ole ja varmasti taustalla on myös sitä, että yrittää pönkittää omaa asemaa ja oloa villalla hankalassa tilanteessa. Totuus on se, että ihmiset kuitenkin aina puhuvat toisistaan ja meiltä sitä vielä oikeen kuvauksissa kalastellaan ja kysytään. Ehkä sitten joskus olisi voinut jättää mielipiteet sanomatta ja olla haastattelussa "en kommentoi" -meiningillä. :) asiaa tullaan kyllä vielä käsittelemään tulevissa jaksoissa!

   Poista
 3. Minä myös ymmärrän ärtymyksen kun uusia tulee vaikkei itsekään ole päässyt vielä kunnolla tutustumaan Tuomakseen. Silti toisten haukkuminen selän takana ja päin naamaa on todella naiivia. Minkälainen on stereotypinen parturikampaaja? Toivottavasti sinä ja mm. Laura opitte ohjelmassa jotain itsestänne ja mietitte jatkossa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutustuminen oli tosiaan tässä vaiheessa aika vähäistä, yhden kerran kahdenkeskeistä aikaa..Ja totta, näyttää kyllä telkkaissa todella tylyltä ja vielä kun otettu tosiaan ne pahimmat kommentit eikä kokonaisia keskusteluja. Itse on hankala katsoa ohjelmaa samoin silmin kun muut katsojat, kun tietää niin paljon enemmän ja elää fiiliksiä talossa yhä uudelleen.
   Stereotypinen parturikampaaja (tämä olettamus siis minunkin kohdalla monesti kumottu, esim Nelli <3) olisi varmaan yläasteelta helpon, viehättävän ja "tyttöjen" ammatin perään lähtenyt koululainen. Oonpa saattanut itsekin joskus miettiä millaista ois olla kampaaja. :)

   Poista
  2. Ymmärrän kyllä, että tuotantoyhtiöt tekee ohjelman niin, että monet asiat kuulostaa pahemmalta kuin mitä ne oikeasti ovat. Ei siellä varmasti ollut helppoa olla..

   Poista
 4. Pinkki tukka herätti myös itselle himon kokeilla. Ehkäpä vapuksi. :)

  Just eilen kavereiden kanssa puhuttiin siitä, kuinka reality-ohjelmissa varmaan tietyllä tavalla vähän "sekoaa" tai ainakin sokeutuu arjen normeille. Siellä ollaan kuitenkin niin suljetussa ympäristössä ja haastatteluissa unohdetaan, että niissä on mukana myös toinen ihminen, joka provosoi ihmisistä niitä viihdeohjelmaan sopivia vastauksia.

  Musta jokainen, joka ei ole koskaan ketään arvostellut (hohhoh), voi heittää sen ensimmäisen kiven. Me loput voidaan olla ihan hiljaa ja onnellisia siitä, ettei kukaan ole saanut itseä kiinni tv-kameroiden kanssa omalla heikolla hetkellä. ;)

  Kivaa kevättä, Veera!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kokeilemaan, tästä väristä pääsee kuitenkin aika helposti eroon, jos ei tunnukaan omalta! :)
   Ja kiitos kommentista, asia on juurikin niin kuin sen sanoit! Kaikki me päästellään suusta välillä sammakoita, nyt ne päätyi telkkariin..
   Sain sun viestistä hyvät tsempit, mukavaa kevättä myös sulle! :)

   Poista
 5. Eihän faktojen sanominen ole haukkumista?

  VastaaPoista
 6. Minäkin ymmärrän ärsytyksen uusien tyttöjen tulosta, mutta sinun ja Lauran puheet menivät reippaasti hyvän maun yli selväksi kiusaamiseksi. Nämä sanat olet suustasi päästänyt, oli keskusteluja kuinka leikattu tai ei. Tekstissäsi olet myös selvästi puolustuskannalla, virheen myöntäminen ja katumuksen osoitus olisi toiminut paremmin. Nyt vaikutat sitä, ettet näe toimineesi väärin. Valitettavan hyvä esimerkki naisten välisestä solidaarisuudesta ja "koulukiusaamisen" jatkumisesta aikuisiällä. Vaikket julkisuudessa ainakaan aidosti vaikuta näkevän ongelmaa käyttäytymisessäsi, toivon, että olet pyytänyt ko. naisilta pyyteettömästi anteeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt täytyy sanoa, etten edes muista tarkalleen mitä olen sanonut. Kaikki jaksot olen nähnyt, myös tilinteot. Muistan kommenttini nimenomaan parturikampaajiin liittyen, mutten mitään henkilökohtaisia solvauksia. Totta on, että omia sanojani kaikki on mitä siellä näytetään. Edelleen peräänkuuluttaisin tilanteen vaikutusta meidän kaikkien käytökseen, myös minun, ja kyllä, tämä on aika puolustelevacpuhe. Anteeksipyynnötkin on vielä tulossa, todennäköisesti myös telkkarista.
   Toivoisin nyt kuitenkin, että tämä postaus jätetään ihan hiusjuttujen pariin. Henkilökohtaiset avautumiset voi lähettää vaikka mulle sähköpostiin.

   Poista
 7. En ole kattonu vielä uusinta jaksoa mistä tässä nyt keskustellaan mutta kaikki aiemmat kyllä ja niissä sä olit minusta ihana jalat maassa tyyppi ja reilun oloine. vaikutit tasapainoiselta ja järkevältä.
  Mut tuo oli ihan tyhmää että ne kans
  uutta naista ilmestyi sinne... Ei mitään järkeä! Eihän Tuomas ollu niitä valinnu tai halunnu lähemmin tutusta.
  Mielenkiintoinen kausi kaikkinensa!
  Kivaa kevättä!

  VastaaPoista
 8. Kotisohvalta on helppo huudella ja kertoa mitä ja miten olis ulkomaailmasta eristetyssä Villassa Etelä-Afrikassa kuulunu puhua ja käyttäytyä. Ohjelmahan on kuin urheilukilpailu, tavoitteena kaikilla on voittaa. Olisi mun mielestä oudompaa, jos joku kilpailija olis innoissaan että kisaan tulee lisää kilpailijoita eli riskejä omalle menestymiselle. Sama ku itse olisit juossut jo maratonista 38km ja loppukiriin tulee pari juoksijaa tuoreilla jaloilla mukaan. Saattais ärsyttää.
  Paljon enemmän susta kertoo mun mielestä se, miten sä otit uudet tytöt vastaan. Sä tervehdit reippaasti ja reilusti, kun muut jäi katselemaan ja asettuu uusien tyttöjen "yläpuolelle". Mun mielestä sä vaikutat kilpailijoista kaikista tervepäisimmältä kun kokonaisuutta tarkastelee.

  VastaaPoista
 9. Tähän on pakko kommentoida :)
  En käsitä miten ihmiset uskoo vain sen mitä näkee ja muodostaa käsitykset sen perusteella! Itse ainakin tajusin jo alusta asti kuinka teitä provosoidaan, ja osasin myös asettua teidän asemaan. Itse en oo luonteeltani mikään ilkeilijä ja selän takana juoruilija, mutta oon satavarma että teidän tilanteessa oisin voinut käyttäytyä samalla tavalla.
  Mies josta välität, haluat tutustua häneen ja saada lisää aikaa, muutenkin tosi stressaava tilanne "taistella" akkalauman keskellä yhdestä miehestä, niin saatika kun tulee uusia ihmisiä kesken kaiken, joita koko mies ei edes itse oo valinnut sinne. Todellakin ymmärtää ettei ole mitään henkilökohtaista niitä naisia vastaan, mutta sen hetkinen ärsytys varmasti saa päähän itse kellekin vaikka minkälaisia ajatuksia, sitten vielä joku tulee niitä tahalleen utelemaan ja yrittää saada ne ajatukset ulos sun päästä. Uusien tyttöjen tarkotus varmastikin oli just tuo, että saatais muutenkin stressaantuneet naiset laukomaan "mitä sattuun", sitten leikataan kaikista "parhaat" kohdat, että katsojilla on mitä kritisoida.

  Kaikkein eniten ottaa päähän nuo tilintekojaksot. Tyypit niin tekopyhänä siellä yrittää kalastella jokaiselta sinne tulevalta henkilöltä nimiä ketkä on ärsyttävimpiä. "Sanokaa nimet!" Ihan naurettavaa. Mitä pidemmälle tuo mukava ohjelma etenee, sitä enemmän tuntuu että ohjelman tarkoitus on saada Laura ja vähän siinä sivussa Veera näyttämään pahoilta ihmisiltä. Tilinteko jaksossa jauhavat teistä oikein urakalla pahaa, sitten kritisoivat miten te puhutte pahaa toisista :O Kattoisivat ite peiliin. Helpompi siellä studiolla olisi käyttäytyä asiallisesti ja kaikkia kunnioittavasti, kuin teillä siellä oloissa missä olitte.

  Ja vielä, mun mielestä kaikista parhaita Tuomakselle olisitte sinä tqu Laura, kuka tahansa täysjärkinen ja vähänkään ihmisiä tunteva tajuaa, että te jos jotku ootte aitoja ihania ihmisiä <3 Teillä on myös temperamenttia ja "intohimoa", ettekä oo mitään laimeita tyyppejä :"tervetuloa vaan kaikki jotka haluaa ottaa tämän saman miehen mistä minäkin oon kiinnostunut, aivan ihanaa kun tulitte tänne, ootte oikein tervetulleita!" ��

  VastaaPoista