keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Greetings and tips from Thailand

Terveisiä lämmöstä. Täällä sitä kierrellään pitkin saaria ja rantoja, voin sanoa, ettei ole paljon jaksanut läppäriä avata. Minulla oli siis lennot Phuketiin, jossa yövyin kaksi yötä Patongilla. Patongilta jatkoin matkaa Phi Phin kautta Koh Lantalle. Lantalla öitä vierähti useampi, saarta tuli koluttua läpi skootterin selästä muutaman ruotsalaisen kanssa. Koh Lantalta sitten edelleen pienemmille saarille paratiisimaiselle Koh Ngaille ja sitten lähellä sijaitsevalle Koh Mookille. Nyt istun minibussissa matkalla Krabille. Tykkään liikkua siis suhteellisen paljon täällä, haluan nähdä uusia paikkoja ja tutustua uusiin ihmisiin. Muutama löhöpäiväkin on mahtunut mukaan mutta pääosin päivät ovat olleet kaikki erilaisia. Koh Ngailla kokeilimme kajakkeja, Mookilla puolestaan ajelimme pyörillä pitkin hiekkarantaa. Rentouttavaa, aktiivista ja kivaa! Olen muutenkin ollut yhtä hymyä koko ajan, jopa raudat tekivät haavan poskeen siitä syystä! heh.

Ajattelin jakaa muutamia vinkkejä Thaimaahan matkustavalle. Tämä on minun neljäs kerta Thaimaassa, joka kerta olen lomaillut paikan päällä vähintään kaksi viikkoa. Koen siis, että turistina minulla on jo ihan hyvä kuva siitä, millainen tämä maa on ja miten täällä kannattaa matkustaa saadakseen lomasta eniten irti. Muutamia vinkkejä, jotka antaisin itselleni, jos minulla olisi mahdollisuus uudelleenkokea ensimmäinen matka Thaikkulaan.

Hanki traveller-sim

Ensimmäinen asia, joka kannattaa hoitaa heti lentokentällä, on hankkia matkailijoille tarkoitettu sim-kortti. Tiedän, lomallahan tässä ollaan eikä ole tarkoituskaan roikkua puhelimessa kiinni koko aikaa, mutta internetistä on paljon hyötyä varsinkin kun tykkää lomallaan liikkua edes jonkin verran. Ja jos haluat olla tavoittamattomissa, voihan puhelimeen laittaa aina lentokonetilan päälle. (Olettaen siis, että sinulla on käytössä älypuhelin) Itse hankin sim-kortin heti lentokentältä laskeuduttuani mutta niitä saa ostettua mistä tahansa 7/11-kaupasta. En ollut varannut majoitusta edes ensimmäiseksi yöksi, minkä takia se olikin heti "to do" -listalla seuraavana. Internetin avulla majoituksen varaaminen lyhyellä varoitusajalla on helppoa, lähellä olevien nähtävyyksien löytäminen vaivatonta ja uudet ihmisetkin voi lisätä samantien facebookissa kaveriksi.  Parasta ehkä kuitenkin on se että, eksyminen on turvallista. Karttapalvelun avulla voit aina paikallistaa itsesi ja huoletta siirtyä minun vinkkiin numero kaksi.

Vuokraa skootteri

Minä en nyt sano "tapata itsesi", koska liikenne täällä on vasemmanpuoleinen ja lievästi sanottuna melko kaaoottista. Tapasin  viime reissullani varmaan viisi liikenneonnettomuudessa ollutta turistia, joista yksi oli suomalainen tyttö, ehheh. Jos et siis luota omiin ajotaitoihisi, voit ehkä hypätä seuraavaan kohtaan. Kaksipyöräisellä liikkuminen täällä vaan sattuu olemaan niin kätevää, etten voi olla suosittelematta. Skootterin saa vuokrattua joka kulmalta ja vuokraaminen on todella halpaa verrattuna kulkemiseen esimerkiksi taksilla tai tuktukilla. Skootterin päältä ehdit myös nähdä paljon enemmän. Jos pyydät taksikuskia viemään sinut hieman kauempana olevalle rannalle, niin siellä sinä sitten olet. Koko päivän samalla rannalla, etkä näe juuri mitään. Otat sitten taksin takaisin hotellille kun kyllästyt. Sen sijaan skootterilla voit mennä rannalta toiselle. Pysähtyä aina, kun näkyviin tulee kiva spotti. Ottaa kuvan tai pari ja jatkaa matkaa. Todella kätevää ja halpaa. Muista aina käyttää kypärää ja vakuutuksetkin on hyvä olla kunnossa. Rauhallisesti ja rohkeasti muun liikenteen sekaan, saatat löytää vaikka minne. Muista pitää jonkinlainen kuvakortti mukana (ajokortti tai vaikka kuvallinen kelakortti, mikä on paikallisille tarpeeksi uskottava) sen varalta, että poliisi pysäyttää sinut. Jos moottoripyörille on myös merkitty selkeät parkkiruudut, niin ei kannata parkkeerata ohi, myös täällä voi saada parkkisakkoja.


Maistele ja kokeile


Parasta ruokaa saa mielestäni pienistä kojuista ja katukeittiöistä. Olen joutunut muutamaan otteeseen kokemaan Thaimaassa ruokamyrkytyksen, joka tuli molemmilla kerroilla ravintolasta. Katukeittiössä ruoka on kuitenkin juuri valmistettua ja tuoretta, sitä mitä paikalliset syövät. Mahapöpöiltä ja ruokamyrkytyksiltä varmimmin voi välttyä vain tuomalla omat eväät. Joten kokeile rohkeasti, ei sitä etukäteen näe missä se pöpö luuraa, yleisimmin k uitenkin siellä ravintolassa (ainakin minun kohdalla), joten katuruokaa napaan vaan tästä edespäin. Yömarketeilla on myös loistava valikoima kaikkea mahdollista. Tänään aion suunnata Krabi Towniin sushille. Sushi on yksi niistä ruuista, mitä täällä kannattaa ehdottomasti kokeilla, vaikkei se varsinaisesti olekaan paikallista ruokaa.  Thaimaalainen ruoka taas on ihanaa ja erilaista verrattuna suomalaiseen. Perustana toimii yleensä riisi tai nuudelit höystöksi sitten lihaa ja rutkasti mausteita.

Tutki

Minä en tarkoita "varaa valamis retki" vaan lähde todella tutkimaan ympäristöäsi. Vuokrattu skootteri ja thai-sim auttavat tämän kohdan suorittamisessa. Jos näet kukkulan päällä buddha-patsaan, etsi tie ja aja kukkulalle omalla moottoripyörälläsi. Voit myös pysähtyä rannalle aina sellaisen ohittaessasi. Tällä tyylillä saatat löytää itsesi mitä uskomattomammista paikoista vain pitämällä silmäsi auki ja kruisailemalla ympäriinsä. Näin löysin mm. tämän upean rannan koh Lantalla.

Kingfishers beach, Koh Lanta


Älä ole tyypillinen suomalainen

Helpommin sanottu kuin tehty. Väittäisin kuitenkin, että käyttäytymällä epä-suomalaisittain saat lomastasi enemmän irti. Yritä tulla ulos mukavuusalueeltasi, hymyile ja  ole sosiaalinen muutenkin kuin vain alkoholin vaikutuksen alaisena. Sormet ei riitä laskemaan kuinka monta kertaa olen kuullut "Suomalaisten alkoholinkäyttötottumuksista".. Onhan se tavallaan ihan hauskaa, mutta myös noloa. Onko alkoholi tosiaan ainoa asia, joka saa meidän innostumaan ja puhumaan muille ihmisille. Pahinta on se, että asiasta ollaan vielä usein kovin ylpeitä. No minä ainakin teen reissuani täällä nollatoleranssilla, olen silti jopa puhunut ja saanut uusia kavereita, hullua eikö. Mitä minä ehdottaisin on, että älä hakeutumalla hakeudu paikkoihin, missä kaikki muutkin suomalaiset ovat. Ei suomalaisia nyt tarvitse vältellä, mutta eiköhän omanmaalaisia ole riittävästi Suomen rajojen sisäpuolellakin. Viimeksi, kun matkustin Thaimaassa tutustuin mieheen, joka omistaa baarin Bangla-roadilla. Hän sanoi, että valitettavasti se tuntuu olevan pohjoismaalaisten tapa matkustaa. He tulevat Phuketiin, koska muutkin pohjoismaalaiset tulevat, yöpyvät siellä missä on paljon turisteja omasta maasta ja menevät baareihin, jotka ovat täynnä samaa kieltä puhuvia. Ikäänkuin matkustamista omassa maassa, maisemat ja ilmasto vain ovat erilaiset. Matkustuskokemuksesta tulee ihan erilainen, jos valitset kohteet sen mukaan, mitä haluat nähdä, etkä sen mukaan ketä muita sinne matkustaa.

Hoidot

Hieronnat ja erilaiset hoidot ovat Thaimaassa halpaa lystiä. Ensimmäisellä matkallani Thaimaaseen taisin mennä hierontaan vasta ihan viimeisinä päivinä, mikä oli virhe. Sen jälkeen vasta tajusin, kuinka halpaa lystiä se täällä on. Nyt käyn hieronnassa noin kaksi kertaa viikossa. Suosittelen kokeilemaan myös muita hoitoja kuten kasvohoitoja ja manikyyriä.En ole ollut, enkä aio ollakaan blogissa kovin aktiivinen lomani aikana. Tänne tultiin kuitenkin pääosin rentoutumaan. Instagramiin lisäilen kuvia aktiivisemmin, löydät minut sieltä nimimerkillä _veerand. Greetings from Thailand. I've already been here for 10days, time flies. I strated my trip from Phuket, stayed two nights in Patong. Then I went to Phi Phi for two nigths and then Koh Lanta. In Koh Lanta I spent more days exploring the island with two swedish guys. After Koh Lanta I continued island hopping through Koh Ngai and Koh Mook. Now I'm in Krabi and going to spend the Christmas here.

My best tips for someone travelling to Thailand. This is my fourth time in Thailand, and all the times I've been here, I've had a vacation for at least two weeks. So as a tourist I think I have a pretty good sense of this country already: how to act and relax here. These are the tips I would give myself if I had to remake the first travels.

Get a traveller-sim


Traveller sim, wich is basically a prepaid thai-sim is the first thing to get. I know.. you're on a vacation but there are so many profits you get by getting a sim-card (I assume you have a smart phone). You can buy the sim-card from the airport as soon as you arrive. That's what I did, cause I hadn't even booked a room for the first night. So as soon as I got the internet I started to look for a place to stay. That's how I roll here. If you want to stay out of reach just put on flight mode and use the phone when you actually need it. Like when you meet new people and you want to add them on facebook immediately. Or when you want to check if there is any sightseeing close to your location. The most comforting thing is that you'll have a map all the time, You don'n need to worry about getting lost, and you can easilly move to my tip number two.

Use a rental motorbike


I'm not saying "get yourself killed" as the traffic is left-sided and pretty much a chaos where ever you go. Be safe and if you don't trust your driving skills, maybe skip this tip. But in most places in Thailand (I don't recommend renting one in Bangkok) a motorbike is the easiest way to move from one place to another. If you use a tuk tuk or a taxi, you have to pay much more and you are pretty much stuck in one place still (like stuck at one beach). Rent a motorbike and you can drive from one beach to another, stop whenever you feel like and see so much more. Use a helmet!

Try and taste new things


I would give this tip when travelling anywhere around the world. Eat what the locals eat and avoid Burger King. Food cultur is a huge part of any country's identity. I think you don't see much about the country, if you don't know what they normally eat. Thaifood is so good, I love it to the moon and back. Spicy and often too spicy for Finnish but full of taste and most of the time healthy too. I always eat in the street kitchens and night markets. I don't really eat in restaurants, if I do, I still eat thaifood. As some of you may know, I love sushi. Well it's not originally from Thailand but it's defenitely worth trying here. Compared to the sushi you get in Finland the portions are smaller and the variety is big. Like all the food I eat, I also order the sushi from the street. Or I just pick up the pieces I want, and pay a rediculously cheap price. The sushi and the foods here are one of the thing I miss the most back in Finland.

Explore

I don't mean "book a guided tour" but really explore a little. The motorbike and a sim-card are a great help to do this task. If you see a hill with big buddha on it, just try to find a way there with your motorbike. Or stop buy an unknown beach when passing by. You can find great spots by just keeping your eyes open and cruising a little.


Don't be a typical finn
 

Get out of your comfort zone, smile a little and don't be social just when using alcohol. I can not tell you how many times I've heard about "finnish drinking habits".. Ofc in some way it's funny, but at the same time embarrassing. Like is the alcohol only thing that makes us talk and get to know new people. And the worst part is that finnish people are often so proud of it. What I suggest is that maybe not avoid Finnish people but not to get to a place where all the other finns are. Last time when I was travelling in Thailand, the owner of a bar at bangla road told me that this is unfortunately the way people from northern countries act like. They travel in groups, they go to hotels that are popular among other people from northern countries and to clubs that are even named with their own language. It's like travelling in your own country with just a different weather and view. It will be a whole another experience if you talk to locals and travellers from other countries and choose a destination based on what there is to see, not who else likes to travel there . For example, when I was travelling alone in Thailand in june, I was at koh Samed Island with thousands of chinese people. They had a festival there at that day and I was probably the only girl on the island with a blond hair.. You can only imagine in how many photos I had to be in and the beaches were pretty much just for myself cause chinese don't want to get tanned. 

Treatments
 
Just make sure you don't leave Thailand without getting a massage. It is so cheap and relaxing, I usually take a massage at least twice a week here. Go anywhere, they are all good and trustworthy as far as I've discovered. Don't look for the fanciest place, they just add more value to the treatment. Try other treatments as well, such as facial masks and manicures.
 I haven't been very active with my blog during this vacation, after all it's all about relaxing. But I share more pictures in my instagram, if you want to follow me there my username is _veerand.-V
2 kommenttia:

  1. Heippa, ilmeisesti sushia uskaltaa syödä ihan katukeittiöstäkin? Kun mietin sitä onko ne liian lämpöisessä siinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, minä ja mun reissukaverit ollaan ainakin aina vedetty ihan rohkeasti ilman mitään ongelmia. Henkilökohtaisesti voisin siis ainakin suositella :) Toki raaka kala ja lämmin ilmasto kuulostaa hurjalta yhdistelmältä, mutta toisin kuin monet muut kojut, sushikojut on yleensä pystyssä vain muutaman tunnin esim yömarkkinoilla. Lisäksi se valmistetaan yleensä ihan siinä nenän edessä raaka-aineista, jotka säilytetään kylmässä ja kannellisissa astioissa, plus sushin liikkuvuus on markkinoilla yleensä suurta. Eli sushi ei todennäköisesti ole seissyt montaa tuntia lämpimässä odottaen ostajaansa ja raaka-aineetkin on mitä todennäköisimmin tuoreita. Toki maalaisjärjen käyttö on sallittua, ehkä se sushi kannattaa jättää välistä jos pöydän ympärillä pörrää enemmän kärpäsiä kuin maksavia asiakkaita. ;)

      Poista